0 продукт(и) - 0,00 лв.

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Сравни 0 продукт(и)
Няма избрани продукти за сравнение.

Връщане на закупени стоки

  1. Начало
  2. Връщане на закупени стоки
Водени от желанието да Ви бъдем максимално полезни, ние въведохме практика за връщане на закупената стока (отказ от направената и изпълнена поръчка) в срок до 14 дни след получаването. Това важи за стоките, закупени от сайта https://www.silver-jewelries.com. Изключение правят видовете стоки, подробно описани в точка 4!

I. Условия за връщане на стоки

1. При получаване на пратката е нужно да проверите съдържанието на пакета.

1.1. При нарушения във външния вид на продукта се обърнете към куриера, за да попълните протокол за увредена пратка. В този случай ние поемаме разходите за доставката и връщането му, като се ангажираме да Ви изпратим в най-кратък срок нова бройка от избрания артикул. В случай, че количествата от съответния продукт са изчерпани, Вие ще изберете, дали да вземете друг продукт на същата цена или да Ви възстановим сумата.

1.2. Суми се възстановяват по банков път след предоставяне на сметка от страна на клиента.

1.3. Не се приемат рекламации на продукти, получени от куриерски служби без надлежно попълнен протокол за повреда на стоката!

2. Закон за защита на потребителите, чл.55.

2.1. Съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП): Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от получената стока в срок на четиринадесет дни от датата на получаване на стоката. В този случай търговецът е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите. Сумите се възстановяват в брой, чрез наложен платеж или по банкова сметка на клиента. Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. За да бъдат върнати обратно закупените продукти, задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно Закона за защита на потребителите. Търговецът има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство. В случай на фабричен дефект, който е установен след получаването на продукта, клиентът го връща и се изпраща друг продукт като заявения. При връщане на закупена стока транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.

2.2. Ние ще възстановим в пълен размер заплатената от Вас сума, не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която сте предявили отказа.

2.3. Транспортните разходи за връщане на покупката са за сметка на купувача.

2.4. За да бъде върната една стока, трябва да изпратите e-mail на  info@silver-jewelries.com със следните данни:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Стандартен формуляр за упражняване право на отказ при online покупки

Приложение № 6 към чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4 от ЗЗП

 

СТАНДАРТЕН ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВО НА ОТКАЗ

 

До ...........................

/името на търговеца/

................................................................................

/адрес, ЕИК/

С настоящото уведомявам, че се отказвам от сключения от мен договор за покупка на следните стоки/услуги:

.......................................................... /описание на продукта/

Стоката е поръчана на ...................... /посочва се датата на поръчване в сайта/

Стоката е получена на ...................... /посочва се датата на получаване от потребителя/

.................................................................................../Име на потребителя/

Гр./с...................................................................... /Град на потребителя/

Ул./бул. ...................................................................... /Адрес на потребителя/

Пощ. код. ...................................................................... /Пощенски код на потребителя/

 

...................                                                                             ..................................

/Дата/                                                                                 /Подпис на потребителя/

 

 

Ако желаете да използвате право на отказ, попълнете формуляра, като го изтеглите ОТ ТОЗИ ЛИНК , след което ни го изпратете на ел.поща: info@silver-jewelries.com. До 24 часа след получаването на формуляра ще се свържем с Вас, за да уточним процедурата за връщането на стоката.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. За да бъде върната една стока, тя трябва да е в изряден търговски вид:

3.1. Стоката да бъде в оригинална опаковка. Пазете всичко - кутийки, книжки, софтуери. Оригиналната опаковка, всички книжки и документи, вкл. документите за собственост, трябва да са здрави, да не са надраскани или повредени.

3.2. Стоката да не е използвана. Тя трябва да бъде в безупречно състояние и вид.

3.3. Стоката да има пълна окомплектовка (аксесоари, упътвания, дискове, ръководства, транспортни кашони).

3.4. Стоката следва да бъде без драскотини, следи от употреба, без следи от удар, наранявания и други външни белези по корпуса. Стоката трябва да бъде с всички защитни покрития, с които е имала при получаването й.

3.5. Стоката трябва да е с незамърсени и непремахнати идентификационни и информационни лепенки.

4. Не подлежат на връщане следните стоки:

4.1. Всякакъв вид слушалки, които се поставят в ушния канал и са били разпечатани.

4.2. Принтери и всякакъв вид печатащи устройства, ако консумативите им са били разпечатани.

4.3. Специални поръчки - поръчка за стока, която не е налична в сайта ни и ще бъде поръчана специално за Вас. Ще Ви уведоми предварително, че стоката е специална поръчка и за нея не важат условията за връщане.

4.4. Заплатени суми за услуги, които вече са консумирани - ремонт, инсталация на софтуер, сключени застраховки на техниката, закупени допълнителни гаранции.

4.5. Транспортни разходи, такси при плащане и наложен платеж (при връщане на техника не се възстановяват разходите за транспорт, такси при плащане или наложен платеж, заплатени от Вас по време на покупката).

4.6. Стоки, които не са в оригиналната си опаковка или липсват части от нея, както и наранен, изтрит или скъсан сериен номер и/или гаранционна лепенка.

4.7. Стока с лош вид и видими следи от употреба - драскотини по корпуса, клавиатурата, екрана, зарядни и др. драскотини.

4.8. Видео и aудио записи, компютърни програми, игри и друг вид софтуер, които се предлагат в дигитален формат (на CD, DVD, download, кодове за активация и т.н.).

4.9. Консумативи (батерии, тонери, канцеларски материали и др), чийто опаковки са били разпечатани.

4.10. Лаптопи и компютри с предварително инсталирана операционна система, ако същата е била изтрита и заменена с друга.

4.11. Лаптопи Toshiba с регистрирана гаранция "No matter what" и "Reliability". Лаптопи Asus с регистрирана гаранция "Reliability".

4.12. Стоки ​с регистрирани оригинални гаранции в системата на производителя.

4.13. Продукти, на които е била сменена операционната система или други програми, които са присъствали при доставката на продукта.

4.14. Оборудване, защитено от пароли, въведени от потребителя или конфигурирани по поръчка за потребителски акаунти, което предотвратява привеждане на устройството към първоначалното му софтуерно състояние.

Ако желаете да използвате право на отказ, попълнете формуляра, като го изтеглите ОТ ТОЗИ ЛИНК , след което ни го изпратете на ел.поща: info@silver-jewelries.com. До 24 часа след получаването на формуляра ще се свържем с Вас, за да уточним процедурата за връщането на стоката.

За повече информация или въпроси, не се колебайте да се свържете с нас по телефона, по ел. поща или чрез контактната ни форма.

 

Влиза в сила за всички Ползватели на 10.06.2017 г.

Инфинити БГ-Медиа Груп